mParking i mGarage

 

Ovo je posebna grupacija proizvoda koju nudi IPT, a kojima se omogućava plaćanje parkiranja u parkirnom napravom ograđenim prostorima (npr. garaže) i slobodnim, otvorenim parkiralištima.

 

IPT ima pristup i komunikaciju s posebno krojenim aplikativnim sustavima mobilnih operatera s jedne strane, te s garažnim i parkirališnim informatičkim sustavima s druge strane i na taj način omogućava dostavu informacija o željenoj naplati putem SMS poruka i omogućava realizaciju iste naplate.

 

U više od 40 gradova, općina, te ostalih subjekata koji se bave organizacijom parkiranja naplata parkiranja putem SMS poruka riješena je korištenjem IPT-ovog sustava.

 

Za potrebe ovih proizvoda, osim sa sva tri hrvatska mobilna operatora, IPT usko surađuje sa tvrtkama Siemens d.d., IPC d.o.o., Poslovni sistemi TILIA d.o.o., Parking Tim d.o.o., itd.

 

Također, IPT ulaže napore u nastojanjima da ove proizvode izveze na europsko, pa i svjetsko tržište, a prve implementacije se očekuju uskoro.

 

Na stranici Imenika nalaze se podaci o svim operatorima parkiranja, tj. subjektima koji koriste IPT-ov sustav u svrhu naplate parkiranja putem SMS poruka.

Na stranici Uvjeti plaćanja nalaze se uvjeti pod kojima se naplata putem SMS poruka realizira preko IPT-ovog sustava.