Odredbe o privatnosti za proizvode i usluge tvrtke IPT

 

Datum stupanja na snagu: 01.01.2017

 

VAŠA PRIVATNOST NAM JE VAŽNA

Tvrtka I.P.T. d.o.o., Miramarska 24, Zagreb, OIB: 74377537525, drugdje u tekstu: IPT), štiti vašu privatnost i poštuje primjenjive zakone za zaštitu podataka i privatnosti. Ova Pravila o privatnosti (drugdje u tekstu: Pravila) opisuju kako prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke, gdje je tvrtka IPT ona koja upravlja podacima ili za koju podrazumijevamo primjenjivost ovih Pravila. Osobni podaci su informacije koje se odnose na Vas ili na drugu osobu koju je pomoću istih moguće identificirati (drugdje u tekstu: Osobni podaci).

Softver na vašem uređaju ima pristup vašim podacima. Naši proizvodi ili usluge mogu sadržavati veze do web-lokacija i usluga drugih tvrtki koje imaju vlastite odredbe o privatnosti. Tvrtka IPT nije odgovorna za pravila o privatnosti drugih tvrtki. Preporučujemo da pročitate njihova pravila o privatnosti.

Ako se ne slažete s ovim Pravilima, nemojte koristiti ovaj proizvod ili davati tvrtki IPT svoje Osobne podatke.

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo vaše Osobne podatke i ostale informacije kada kupujete, upotrebljavate ili se registrirate za naše proizvode i usluge, sudjelujete u nekoj kampanji ili s nama provodite bilo kakvu vrstu interakcije. To uključuje sljedeće kategorije: 

 • Aktivacija proizvoda i usluga: Za proizvode i usluge tvrtke IPT može biti potrebna aktivacija elektroničkim putem, pri čemu se informacije o vrsti vašeg uređaja i aplikacije, telefonski broj te jedinstveni identifikatori broja uređaja, davatelja mrežne usluge i pretplate šalju tvrtki IPT.
 • Korištenje proizvoda i usluga: Kada pristupate našim uslugama putem Interneta, naši web-poslužitelji automatski stvaraju zapis o vašoj posjeti. Ovi zapisi obično uključuju IP-adrese, vremena pristupa, web-adrese s kojih je izvršeno povezivanje, posjećene stranice, korištene poveznice i značajke, pregledavane sadržaje, tip preglednika i slične informacije.

Naše aplikacije mogu povremeno uspostavljati vezu s našim poslužiteljima, kako bi se primjerice izvršila provjera dostupnih ažuriranja ili poslale informacije o korištenju usluge. Osim toga, možemo vam poslati poziv za dobrovoljno sudjelovanje u programima poboljšanja proizvoda i usluga ili u istraživačkim programima, u kojima se prikupljaju detaljne informacije.

 • Podaci koje nam vi pružate: Prilikom korištenja aplikacije, stvaranja računa, kupnje, zahtjeva za uslugom, sudjelovanja u istraživanju ili kampanji ili bilo kakve druge interakcije s nama, možemo od vas zatražiti podatke kao što su vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, adresa stanovanja, korisničko ime i lozinka, povratne informacije, informacije o vašim uređajima, dob, spol i jezik, broj bankovnog računa, pojedinosti o kreditnoj kartici i slične financijske informacije.

Također snimamo vaše suglasnosti, preferencije i postavke koje se tiču, primjerice, podataka o lokaciji, marketinga i dijeljenja osobnih podataka.

 • Vaše transakcije s nama: Bilježimo vaše kupnje i preuzimanja naših sadržaja, vaše zahtjeve, suglasnosti između vas i tvrtke IPT, vaše isporučene proizvode i usluge, pojedinosti o plaćanjima i isporuci, vaše kontakte i komunikacije te sve ostale interakcije s nama. U skladu s primjenjivim zakonom možemo snimati vašu komunikaciju s našom službom brige za korisnike ili drugim sličnim mjestima za kontakt.
 • Podaci o mjestu i lokaciji: Usluge koje se temelje na lokaciji određuju lokaciju uspostavljanjem veze putem satelitskih, mobilnih, Wi-Fi ili putem drugih mreža koje se temelje na metodama pozicioniranja. Ove tehnologije mogu uključivati razmjenu podataka o vašoj lokaciji i uređaju te jedinstvenih identifikatora davatelja mobilne, Wi-Fi ili druge mrežne usluge s tvrtkom IPT. Naši proizvodi mogu raditi na različitim platformama uređaja, aplikacijama i uslugama koje također mogu sakupljati podatke o vašoj lokaciji. Ove podatke o osobnoj identifikaciji ne koristimo bez vašeg pristanka.

Prilikom korištenja naših usluga i značajki temeljenih na lokaciji, kao što su primjerice navigacija i usmjeravanje ili zahtjev za pristup mapama, podaci o vašoj lokaciji šalju se tvrtki IPT kako bi vam se isporučio ispravan sadržaj, koji može uključivati i oglašavanje temeljeno na lokaciji.

Zbog čega obrađujemo osobne podatke?

Tvrtka IPT može obrađivati vaše Osobne podatke u sljedeće svrhe. Podaci mogu biti potrebni za jednu ili više svrha istodobno:

 • Pružanje proizvoda i usluga: Vaše osobne podatke možemo rabiti radi pružanja naših proizvoda i usluga, obrade vaše narudžbe ili nekog drugog razloga iz kojeg je potrebno sklopiti ugovor između vas i tvrtke IPT, kako bismo osigurali funkcionalnost i sigurnost naših proizvoda i usluga, da bismo vas identificirali i da bismo spriječili i istražili prijevaru i druge vidove zloporabe.
 • Računi: Neke usluge mogu zahtijevati izradu korisničkog računa radi pomoći pri upravljanju vašim sadržajima i preferencijama.
 • Razvoj i upravljanje proizvodima i uslugama: Vaše osobne podatke možemo koristiti u svrhu razvoja i upravljanja našim proizvodima, uslugama, korisničkom podrškom, prodajom i marketingom. Možemo kombinirati vaše osobne podatke prikupljene u vezi s vašom uporabom određenog proizvoda i/ili usluge tvrtke IPT s drugim osobnim podacima koje možemo imati o vama, osim ako takvi osobni podaci nisu prikupljeni u druge svrhe.
 • Komunikacija s vama: Vaše osobne podatke možemo rabiti za komunikaciju s vama; na primjer, za slanje obavijesti o promjeni usluga ili važnih upozorenja i ostalih sličnih obavijesti koje se odnose na naše proizvode i/ili usluge te kako bismo vas kontaktirali u svrhe vezane uz brigu o korisnicima.
 • Marketing, oglašavanje i preporuke: Možemo vas kontaktirati u svrhu slanja obavijesti o novim proizvodima, uslugama ili promocijama koje nudimo te u svrhu provođenja istraživanja tržišta ako imamo vaš pristanak ili ako je to dopušteno na neki drugi način. Vaše osobne podatke možemo rabiti kako bismo vama prilagodili naše ponude te da bismo vam pružali relevantnije usluge; kako bismo vam primjerice na našim uslugama preporučivali i prikazivali prilagođeni sadržaj i oglase. To može uključivati prikaz sadržaja tvrtke IPT i treće strane.


Dijelimo li osobne podatke?

 

Mi ne prodajemo, ne dajemo u zakup, ne iznajmljujemo i ni na koji drugi način ne otkrivamo vaše osobne podatke trećim stranama osim ako drugačije nije navedeno u nastavku.

 • Vaš pristanak i usluge dijeljenja putem društvenih mreža: Vaše osobne podatke smijemo dijeliti uz vaš pristanak. Neke usluge mogu vam dopuštati dijeljenje osobnih podataka s ostalim korisnicima tih usluga ili s drugim uslugama i njihovim korisnicima. Pažljivo razmislite prije otkrivanja bilo kakvih osobnih ili drugih podataka kojima bi drugi korisnici mogli pristupati.
 • Tvrtka IPT i ovlaštene treće strane: Vaše osobne podatke možemo dijeliti s ovlaštenim trećim stranama koje za tvrtku IPT obrađuju osobne podatke u svrhe opisane u ovim Pravilima. To primjerice može uključivati naplatu putem davatelja mrežnih usluga ili na drugi način, isporuke vaših narudžbi, pružanje usluga (uključujući usluge korisničke podrške), upravljanje i analizu podataka o potrošačima, kreditne provjere, provođenje istraživanja i upravljanje marketinškim i drugim sličnim kampanjama.

Tim ovlaštenim trećim stranama nije dopuštena upotreba vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe. Od njih zahtijevamo da djeluju u skladu s ovim Pravilima te da rabe odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka.

 • Obavezna otkrivanja podataka: Možemo, prema obavezujućem zakonu, biti prisiljeni otkriti vaše osobne podatke određenim nadležnim tijelima ili drugim trećim stranama, na primjer agencijama za provedbu zakona u zemljama u kojima poslujemo mi ili treće strane u naše ime. Također možemo otkriti ili na drugi način obraditi vaše osobne podatke u skladu s primjenjivim zakonom kako bismo branili legitimne interese tvrtke IPT, na primjer u građanskim ili kaznenim sudskim parnicama.


Kako rješavamo pitanja o privatnosti djece?

Proizvodi i usluge tvrtke IPT načelno su namijenjeni široj javnosti. Tvrtka IPT svjesno ne prikuplja podatke o djeci bez pristanka njihovih roditelja ili skrbnika. Tvrtka IPT objavljuje sigurnosne smjernice za uporabu internetskih usluga na svojim web-lokacijama.

Na koji način rješavamo pitanja kvalitete podataka?

Poduzimamo razumne korake za održavanje točnih osobnih podataka koje posjedujemo i brišemo netočne ili nepotrebne osobne podatke.

Potičemo vas da povremeno pristupite svojim osobnim podacima putem svog računa radi provjere njihove točnosti.

Koji se koraci poduzimaju za zaštitu osobnih podataka?

Privatnost i sigurnost ključni su elementi u stvaranju i isporuci naših proizvoda i usluga. Za rješavanje pitanja u vezi s privatnosti i sigurnosti dodijelili smo određene odgovornosti. Naša interna pravila i smjernice primjenjujemo odgovarajućim odabirom aktivnosti, uključujući pro aktivno i reaktivno upravljanje rizicima, sigurnosni inženjering, obuku i procjene. Poduzimamo odgovarajuće korake u vezi sigurnosti na internetu, fizičke sigurnosti, rizika od gubitka podataka i drugih sličnih rizika, uzimajući u obzir rizik koji predstavlja obrada i priroda podataka koji se štite. Ograničavamo i pristup našim bazama podataka koje sadrže Osobne podatke na ovlašteno osoblje koje ima opravdanu potrebu pristupati takvim podacima.

Koja su vaša prava?

Imate pravo znati koje vaše osobne podatke čuvamo. Imate pravo na brisanje ili ažuriranje nepotpunih, netočnih, nepotrebnih ili zastarjelih osobnih podataka. Imate pravo odjaviti pretplatu na marketinške poruke i zahtijevati da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga ili na drugim pravnim osnovama. Međutim čak i ako odjavite marketinšku i ostalu komunikaciju s tvrtkom IPT, možete i dalje zaprimati važna upozorenja o našim proizvodima i uslugama.

Svoja prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate ili putem raspoloživih alata za upravljanje profilom i izborima vašeg računa na vašem koje sadrži vaš uređaj ili usluga. U nekim slučajevima, a naročito ako želite da izbrišemo ili prestanemo obrađivati vaše osobne podatke, to može značiti i da vam možda nećemo moći nastaviti pružati usluge.

Tko upravlja vašim osobnim podacima?

Tvrtka IPT upravlja vašim osobnim podacima.

Za pitanja koja se tiču praksi privatnosti tvrtke IPT možete nas kontaktirati na:

I.P.T. d.o.o.
Miramarska 24

10000 Zagreb
HRVATSKA

Promjene ovih Pravila o privatnosti

Tvrtka IPT može povremeno mijenjati ova Pravila ili mijenjati, modificirati ili uskratiti pristup ovoj lokaciji u bilo kojem trenutku ili bez prethodne obavijesti.